Košarica 0

Staklo je programirano TPS POSTUPKOM mijenjanja strukture vode.

Voda na putu od izvora do česme teče dugim, ravnim cijevima obloženim različitim materijalima. To nije prirodno okruženje vode, koja u prirodi teče preko kamenja i kroz različite slojeve zemlje.

Sve stvari na svijetu imaju energiju i određenu vibraciju. Tako (s)tvari sa kojima je voda u dodiru također imaju vibraciju, te samim tim imaju vibracijski uticaj na nju. U vodu se taj uticaj za određeno vrijeme utisne – koherentne domene molekula vode rezoniraju tom vibracijom i duže vremena [1]. Slično se događa u plastičnim bocama ili vodenim balonima u kojima voda duže vrijeme miruje. Zbog neprirodnog kretanja u cijevima ili mirovanja u plastičnim bocama prirodna se struktura vode narušava. 

Flaškinom vibracijskom strukturom vode približavamo se strukturi izvorske vode, dakle vode u prirodnom okruženju. U staklo s pomoću postupka TPS (Tehnologija Programiranja Silicija) utisnemo  vibracijski program koji čine različite informacije iz prirode. 


Postupak programiranja stakla TPS: 
TPS se sastoji od više faza od kojih svaka posebno doprinosi efikasnosti Flaške:  

U staklo najprije ugraviramo tri simbola: prvi je oznaka serije (npr. ACK1) koji nam omogućava kontrolu kvaliteta. Drugi znak je kosmogram ili mandala (okruglog oblika) koji brine o zaštiti vibracijskog programa u staklu. Treći simbol ORO u pravougaonom okviru brine o efikasnijem strukturiranju vode. 

Boce zatim očistimo od „starih“ vibracija i time povećamo efikasnost utiskivanja programa u staklo. 

Boce u trećoj fazi programiramo orgonskim topovima njemačkog proizvođača Bioaktiv. Vibracijski program čine različite informacije iz prirode koje su u harmoničnom odnosu i utiču na strukturu vode. Ova faza postupka je najduža i traje 90 minuta, a vibracijski program se utisne u silicijum dioksid (SiO2) u staklu – staklo sadrži oko 71% SiO2.

Kada voda dođe u dodir s programiranim staklom, informacije se na nju prenose preko kvantnih elektrodinamičkih oscilacija koherentnih domena u staklu [1].  

Kratki animirani film s prezentacijom postupka TPS (na engleskom jeziku):

 


Orgonski topovi 
Ideja o TPS-u proizlazi iz naših praktičnih iskustava u uzgoju jagoda gdje se pokazala velika razlika između jagoda koje su bile zalijevane „običnom“ vodom i jagoda koje smo zalijevali vibracijski strukturiranom vodom. Pri traženju odgovora na pitanje na koji način se događaju te promjene u vodi upoznali smo se s radom Viktora Schaubergera koji je na potpuno nenaučan način utvrdio da voda u sebi skriva neobične karakteristike. U nastavku istraživanja, naravno, nismo mogli izbjeći rad savremenih pionira, kao što su Preparata, Szent-Gyorgyi, Del Giudice, Pollack, Chaplin i drugi, kod kojih možemo potražiti teoretska pojašnjenja fenomena primijećenih u praksi. 

Kompanija Flaška d.d. svakom korisniku Flaške garantuje djelovanje na strukturu vode u trajanju najmanje 4 godine od prvog dana upotrebe Flaške.  


Preporuke i savjeti!
   -     Flašku nemojte prati u mašini za suđe i nemojte je stavljati u neposrednu blizinu uređaja s jakim elektromagnetskim zračenjem (npr. uključenih mikrovalnih pećnica).
   -     Vibracijsko strukturiranje vode započinje odmah, čim ulijemo vodu u Flašku. Za potpuni učinak pričekajte najmanje 5 minuta.
 - Prije pijenja, Flašku nekoliko puta protresite. Vodi je „draže“ kretanje, nego mirovanje, a učinak vibracijskog strukturiranja će se još i povećati jer će se koherentne domene širiti i učvršćivati. 


U okviru analize djelovanja Flaške  alternativnim metodama ispitivanja provedena su različita testiranja
Testiranja vode su zahtjevna, zbog toga smo na njih primijenili različite metode koje provode neovisne istraživačke institucije. Jedan od najpoznatijih istraživača na tom području je dr. Masaru Emoto koji je fotografisanjem kristala vode učinio vrlo veliki pomak u razumijevanju i prepoznatljivosti fenomena vode i njenih do sada nepoznatih parametara. 

Metoda dr. Masarua Emota temelji se na tome da se zamrznu različiti uzorci vode volumena 0,5 ml. Iz uzoraka se uzimaju mali komadi leda koji su tzv. „sjemena“ iz kojih kasnije izraste vodeni kristal. Kristali nastaju na temperaturi od -5 do 0 °C i različitih su oblika na temelju kojih dr. Emoto donosi zaključke o kvalitetu vode. Voda koja ima narušenu unutrašnju strukturu (zbog mehaničkih, hemijskih ili vibracijskih uticaja), ne stvara kristale ili su oni oštećeni. Izvorska voda najčešće tvori kristale koji su heksagonalnog oblika. Takva je i fotografija kristala vode iz Flaške.


TOK TESTIRANJA:
Temperatura zamrzavanja -25 °C, vrijeme zamrzavanja 4 sata, temperatura promatranja -3 °C, aparat Olympus Optical Microscope (x200), 50 promatranih uzoraka iz Flaške i 50 promatranih kontrolnih uzoraka (iz vodovoda), datum izvođenja 14.12.2012.

Fotografije prikazuju kristale vode iz tokijskog vodovoda prije i poslije nego je bila u Flaški:

Fotografija kristala vode iz tokijskog vodovoda
Copyright © 2013 Office Masaru Emoto

Fotografija kristala vode iz tokijskog vodovoda nakon tretiranja Flaškom