Košarica 0

Staklo je programirano postupkom TPS mijenjanja strukture vode.

Voda na putu od izvora do česme teče dugim, ravnim cijevima od različitih materijala. To nije prirodno okruženje vode koja u prirodi teče preko kamenja i kroz različite slojeve zemlje. Tvari s kojima je voda u kontaktu imaju vibracijski uticaj na nju i u vodu se taj uticaj za određeno vrijeme utisne – koherentne domene molekula vode rezoniraju tom vibracijom i duže vremena [1]. Slično se događa u plastičnim bocama ili vodenim balonima u kojima voda duže vremena miruje. Zbog neprirodnog kretanja u cijevima ili mirovanja u plastičnim bocama prirodna se struktura vode narušava. 

Flaškinom vibracijskom strukturom vode približavamo se strukturi izvorske vode, dakle vode u prirodnom okruženju. U staklo s pomoću postupka TPS (tehnologija programiranja silicija) zapišemo vibracijski program koji čine različite informacije iz prirode. 

Postupak programiranja stakla TPS: 
TPS se sastoji od više faza od kojih svaka posebno doprinosi efikasnosti Flaške:  

U staklo najprije ugraviramo tri simbola: prvi je oznaka serije (npr. ACK1) koji nam omogućava kontrolu kvaliteta i praćenje. Drugi znak je kosmogram ili mandala (okruglog oblika) koji brine o zaštiti vibracijskog programa u staklu. Treći simbol ORO u pravougaonom okviru brine o efikasnijem strukturiranju vode. 

Boce zatim očistimo od „starih“ vibracija i time povećamo efikasnost zapisa programa u staklo. Boce u trećoj fazi programiramo orgonskim topovima njemačkog proizvođača Bioaktiv. Vibracijski program čine različite informacije iz prirode koje su u harmoničnom odnosu i utiču na strukturu vode. Ova faza postupka je najduža i traje 90 minuta, a vibracijski program se utisne u silicijum dioksid (SiO2) u staklu – staklo sadrži oko 71 % SiO2.

Kada voda dođe u dodir s programiranim staklom, informacije se na nju prenose preko kvantnih elektrodinamičkih oscilacija koherentnih domena u staklu [1].  

Kratki animirani film s prezentacijom postupka TPS (na engleskom jeziku): 

Orgonski topovi 
Ideja o TPS-u proizlazi iz naših praktičnih iskustava u uzgoju jagoda gdje se pokazala velika razlika između jagoda koje su bile zalijevane „običnom“ vodom i jagoda koje smo zalijevali vibracijski strukturiranom vodom. Pri traženju odgovora na pitanje na koji način se događaju te promjene u vodi upoznali smo se s radom Viktora Schaubergera koji je na potpuno nenaučan način utvrdio da voda u sebi skriva neobične karakteristike. U nastavku istraživanja, naravno, nismo mogli izbjeći rad savremenih pionira, kao što su Preparata, Szent-Gyorgyi, Del Giudice, Pollack, Chaplin i drugi, kod kojih možemo potražiti teoretska pojašnjenja fenomena primijećenih u praksi. 

Kompanija Flaška d.d. svakom korisniku Flaške osigurava djelovanje na strukturu vode u trajanju najmanje 4 godine od dana kupovine. 

Preporuke i savjeti:
- Flašku nemojte prati u mašini za suđe i nemojte je stavljati u neposrednu blizinu uređaja s jakim elektromagnetskim zračenjem (uključenih mikrovalnih pećnica).
- Vibracijsko strukturiranje vode započinje odmah, čim ulijemo vodu u Flašku. Za potpuni učinak pričekajte najmanje pet minuta.
- Prije pijenja, Flašku nekoliko puta protresite. Vodi je „draže“ kretanje, a učinak vibracijskog strukturiranja će se još i povećati jer će se koherentne domene širiti i učvršćivati. 

U okviru analize djelovanja Flaške alternativnim metodama ispitivanja provedena su različita testiranja. 

Testiranja vode su zahtjevna, zbog toga smo na njih primijenili različite metode koje provode neovisne istraživačke institucije. Jedan od najpoznatijih istraživača na tom području je dr. Masaru Emoto koji je fotografisanjem kristala vode učinio vrlo veliki pomak u razumijevanju i prepoznatljivosti fenomena vode i njenih do sada nepoznatih parametara. 

Fotografije prikazuju kristale vode iz tokijskog vodovoda prije i poslije nego je bila u Flaški:

 - Voda iz Tokija
 - Fotografija kristala vode iz tokijskog vodovoda nakon tretiranja Flaškom
 - Fotografija kristala vode iz tokijskog vodovoda Copyright © 2013 Office Masaru Emoto

[1] Arani R, Bono I, Del Giudice E, et al. QED coherence and the thermodynamics of water. Int J Mod Physics 1995; 9: 1813-41.
*Cjelokupna podstranica Strukturiranje vode temelji se na događanjima i teorijama alternativnih nauka. Službene institucije navedene teorije i rezultate ne priznaju ili ih, pak, ne obrađuju.