Košarica 0

ZA VAŠE ZDRAVLJE!

Kvalitet i količina vode koju pijemo imaju direktan uticaj na naše zdravlje, što je i za očekivati ako se prisjetimo da voda sačinjava između 55% i 65% tjelesne mase, i više od 80% mase našeg mozga. To je čini jednom od najvažnijih „komponenti“ organizma.

 
Osim toga, voda:

  • Igra važnu ulogu u regulaciji tjelesne temperature
  • Preko krvi snadbijeva ćelije hranjivim tvarima i kisikom
  • Odnosi otpadne tvari
  • Nalazi se u probavnim, zglobnim i ostalim tjelesnim tekućinama
  • Štiti organe i vezivna tkiva
     

Prema posljednjim preporukama organizacije EFSA (www.efsa.europa.eu) ženska osoba bi dnevno trebala konzumirati 2l vode, a odrasla muška osoba 2,5l vode. Međutim, to nam zbog prezaposlenosti najčešće ne uspijeva i česta posljedica je hronična dehidracija, te podložnost bolestima.

Važno je napomenuti da konzumiranje sokova, čaja, piva i sl. ne može nadomjestiti unos vode u organizam. Navedene napitke tijelo mora najprije preraditi da bi dobilo upotrebljivu vodu, koju može koristiti i u metaboličke svrhe.

Staklo je najpogodniji materijal za čuvanje vode (hrane, drugih pića, kozmetike, itd.) jer ne izlučuje nikakve štetne ili nepoželjne tvari. Dok različite vrste plastike, pod određenim uslovima, u vodu izlučuju štetne tvari kao što su antimon i bisfenol.

Neka konzumiranje vode postane naša navika. Sa sobom uvijek nosimo bocu s vodom i konzumirajmo je u redovnim intervalima. Na taj način ćemo s malo truda učiniti puno za naše zdravlje! Da stvar bude bolja, Flaška može biti s nama na svakom koraku, zato što je izrađena od čvrstog stakla i zaštićena zaštitnom navlakom koja sprječava njeno razbijanje.